Ce inseamna acasa – Dara si Ina – Casa Senina

Acasa pentru Dara si Ina

 

 

Ce face casa voastră acasă?

Ina

Îmi place să stau în ea şi am toate lucrurile mele acolo şi mi se pare drăguţă şi gătesc mâncare în ea (nu mănânc la restaurante).

Dara

În primul şi în primul rând este a mea, nu este străină şi o ştiu de 10 ani de zile, de când m-am născut. Îmi place că este destul de încăpătoare şi am amintiri frumoase în ea.

Ce nu îţi place la casă ta?

Ina

Nu îmi place când este dezordonată şi nu îmi găsesc lucrurile, că este prea zarvă în ea. Nu îmi place când uneori aş vrea să fie mai altfel.(de exemplu să am un cort în mijlocul ei). Dar este cam greu să nu îmi placă casă mea.

Dara

Mie nu îmi plac 2 lucruri: atunci când sunt păienjeni în ea şi, câteodată, nu îmi place că am aceeaşi camera cu Ina.

Povestiţi 2 sau 3 amintiri care să vă fie foarte dragi legate de casă voastră

Ina

Mi-a plăcut foarte tare când mi-am schimbat camera prima oară. Chiar dacă eram destul de mică când mi-am schimbat-o, îmi aduc aminte perfect şi îmi place mai tare cum arată acum. Şi a 2a când am plecat prima oară în vacanţă şi m-am întors acasă - îmi aduc aminte câtă plăcere mi-a făcut când m-am întors acasă. Şi a 3a, când, o dată, am stat în altă casă - ne zugravream casă şi am stat la bunici - şi am avut experienţă unei alte case. Sincer, îmi place mai tare casă mea.

Dara

Îmi aduc aminte cât de geloasă am fost când tati a tăiat 2 bare de la patul Inei, că să poată ieşi pe acolo - şi vroiam şi eu şi am încercat să o conving pe Ina să îmi dea patul ei. Şi la un moment dat când ne schimbăm camera şi eu nu putea să dorm şi mama era plecată, m-am dus în camera noastră goală şi m-am pus cu mâinile pe calorifer şi am numărat toate feresterele luminate din cartier.

Daca ar fi sa va ganditi la niste senzatii care sa vorbeasca despre acasa pentru voi, care ar fi?

Ina

Mie îmi place la casă mea cum se aude ploia când plouă (nu ştiu dacă se aude aşa şi în alte case). Şi îmi place cum se simt mirosurile din bucătărie dacă laşi uşa deschisă.

Dara

Mie îmi plac lucrurile despre care a zis Ina + când se deschide uşa de la dulapul de condimente din bucătărie. Îmi place noaptea când mă culc şi las uşa deschisă să va aud pe voi 2 vorbind (pe ţine mami şi tati), îmi place cum cucuie ceasul cu cuc. Îmi plac şi vrăbiuţele de pe balcon.

Dacă ar trebui să va mutaţi şi trebuie să va lăsaţi toate lucrurile în urmă, dar aţi putea să va luaţi totuşi doar 3 lucruri oricare, care ar fi?

Ina

Pisicuţă mea de plus, fotoliul, şi.. pot să fie într-o chestie mai multe...adică pot să iau toate bibliotecile din casă.

Dara

Eu aş lua un singur lucru: o geantă cu vraja de mărire a lui Harry Potter în care sunt toate lucrurile din casă. Altfel este foarte greu de spus. Cred că mi-aş lua telefonul, şi din cauza jocurilor de pe el, ci din cauza tuturor contactelor pe care le am acolo (căci cred că mi-ar fi destul de greu fără numerele de telefon ale colegilor şi aş fi destul de izolată). Mi-aş luat cartea pe care o citesc în momentul ăla şi... e foarte greu... ultima alegere depinde mult de cât de departe m-aş mută. Că dacă aş rămâne la aceeaşi şcoală, mi-aş lua o jucărie.

Locurile voastre favorite din casă?

Ina

Pe mânerul canapelei, în faţă dulapului galben. Îmi place să stau pe fotoliu. Îmi place să stau ascunsă unde îmi stau rochiile şi în dulapurile lui mami şi ale lui tati.

Dara

Pe mânerul canapelei, în faţă dulapului galben. Îmi place să stau pe fotoliu. Şi în patul mare.

Care sunt momentele voastre favorite din ziua de acasă?

Ina

Când se întoarce Dară de la şcoală. Când mă întorc eu de la şcoală. Când îmi vine un prieten în vizită îmi place la nebunie. şi când mă uit la un film cu mami şi cu tati şi cu Dară şi cu eu.

Dara

Când vin de la şcoală, când din când în când Ina se mai lasă să îi mai citesc şi stă înghemotocită în mine, când pur şi simplu stă înghemotocită în mine. Când joc cărţi cu Dondi (bonă) pe canapea şi când mancam cu toţii împreună.

Latest New from our Blog

Lasă un răspuns